Inspanningstest/omslagpuntbepaling

Inspanningstest/omslagpuntbepaling

Wil je starten met hardlopen/wielrennen of ben je al aan het hardlopen/wielrennen, maar wil je meer resultaat behalen.

Ga gericht trainen en doe een inspanningstest.

Wat is een inspanningstest?

Een uitgebreide test om inzichtelijk te krijgen wat jouw VO2max (maximale zuurstofopname), hartslagzones en omslagpunt (anaerobe drempel) zijn.

Wat kan ik met deze gegevens?

Aan de hand van deze gegevens kan je heel gericht trainen voor bijvoorbeeld een 10 kilometer, halve of hele marathon. Hartslagzones zijn voor iedere persoon anders, je kan jezelf daarom ook nooit vergelijken met een ander. Iemand die op hartslag 140 sport kan voor zijn doen intensiever aan het sporten zijn, dan dat jij doet op hartslag 160.

Hoe ziet een inspanningstest er uit?

Bij de inspanningstest word je, middels een hartslagband, aangesloten op de apparatuur.

De test bestaat uit 3 fases. De eerste fase is een rustmeting. Tijdens de rustmeting wordt onder andere je lengte, gewicht, bloeddruk, ademhaling en HRV gemeten. Nadat er besproken is wat je doelen zijn en welk niveau je hebt, wordt er besloten of de inspanningstest op de fiets (beginner) of op de loopband (gevorderde) wordt afgenomen. De inspanningstest is een maximaal test. Op de fiets zal er elke minuut weerstand worden bijgedaan. Op de loopband zal er elke minuut meer snelheid van je gevraagd worden. Daarna zal er tijdens de cooling-down en ademoefening bekeken worden of het lichaam wel goed herstelt van de inspanning.

 

De kosten van een test zijn 49,95 euro