Doorgezakte voorvoet

SPREIDVOET, DOORGEZAKTE VOORVOET (PES PLANOTRANSVERSUS)

Bij een spreidvoet en een doorgezakte voorvoet heb je vaak last van een slapende voorvoet of een doof gevoel richting de tenen. Soms ook een scherpe, brandende pijn onder en boven de bal van de voet. 

Een spreidvoet wordt ook wel doorgezakte voorvoet genoemd. Daarbij is de voorvoetboog doorgezakt. De kopjes van de middenvoetsbeentjes drukken naar onderen door. Onder invloed van die druk staan de tenen gespreid en wordt de voorvoet breder. De oorzaak kan erfelijk zijn maar ook leeftijd speelt een rol. Andere oorzaken zijn overbelasting, bv door schoenen met hoge hakken, overgewicht.

Heb je bovenstaande klachten bij het hardlopen, neem contact op met PodoFit Hellevoetsluis. In 9 van de 10 gevallen is dit probleem met een kleine zoolaanpassing te verhelpen.